Klasična (švedska) masaža

Masaža velja za eno najstarejših in najpreprostejših oblik zdravljenja in načina za izboljšanje počutja. V starih tradicionalnih kulturah, še posebej na Vzhodu, je veljalo, da redna masaža koristi ljudem vseh starosti.

Klasična ali švedska masaža združuje v sebi grške, kitajske, egipčanske in rimske tehnike masiranja in je osnova higienski, športni in medicinski masaži. Zajema obdelavo (manipulacijo) mehkih delov telesa na področju nog, rok, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta in obraza. Še posebej se jo priporoča fizično in psihično obremenjenim ljudem, športnikom, poslovnežem, ljudem s kroničnimi bolečinami v hrbtu ali drugje. Predstavlja tudi odlično dopolnitev fizični aktivnosti.

Pozitivni učinki masaže se kažejo na fizičnem, energetskem in psihološkem nivoju. Tako ugodno vpliva še zlasti na kožo, skeletne mišice, živce, sklepe in obsklepne strukture, obtok krvi in limfe, na prebavila in dihala. Psihološki učinki pa so vidni predvsem v izboljšanju duševnega počutja, dvigu samozaupanja in sprostitvi. Masaža aktivira sproščanje hormonov sreče, prinaša energetsko ravnotežje in kar je v današnjem času zelo pomembno – osvobaja nas stresa. Tako je lahko odlična ideja za darilo, ki ga privoščimo sebi ali pa morda dragi osebi.

Klasična (švedska) masaža celega telesa zajema masažo obraza, prsnega koša, trebuha, hrbta, nog in rok. Delna masaža zajema samo masažo hrbta.